Wednesday, January 09, 2013

Hijrah...

Budak gedik inform me dia nak pakai tudung utk sekolah kebangsaan this year.

It feel weird knowing her yg mcm tu. Betul ker Kak Ngah? Tak nak mcm Along?
Darjah tiga baru pakai. Nanti Kak Ngah on and off malas la ibu.
Betul. Itu katanya.
Ok xper kita ikutkan jek......
Sekolah Kafa dah seharusnya pakai, sekolah kebangsaan mmg nak galakkan tapi
to me biarlah darjah 3 onward rasa mature sikit dah start tahu malu.

Inilah the new Kak Ngah disekolah kebangsaan.

Tapikan semalam ada kelas PJ, dia boleh x pakai pulak. Katanya tudung tu besar
sangat. Awak tulah yg kecik asyik tak nak makan.
Dah macam biskut kejap ada tudung kejap takda. Apalah Kak Ngah nie.
Apa-apa hal ini pesanan ibu untuk Along and Angah, diharap korang dah puas
bebas masa kecil, so bila makin besar makin faham, n makin banyak ilmu dipelajari,
amalkanlah ia. Jagalah batasanmu.

Mari kita selitkan hijrah Kak Ngah yang hangat2 nie (tapi ibu tetap akan sokong untuk kebaikan dunia akhirat) bersama hero ben10 kita.....

tu dia..

nyenyak...

2 comments:

mamaqari said...

mana gmbr kak ngah pki spec?

pau said...

tgk posting gediks girl tu..http://adikji.blogspot.com/2012/12/gediks-girl.html.
Yg kat sekolah xder. Ayahnye tau pun aunty driver cerita.