Tuesday, January 04, 2005

I like kucing.....

Aku suka sgt kat kucing,,.dari kecik mmg aku suka main kucing.kira masa kecik kengkawan dok kata aku nie mak kucing la..
kalau mlm must slep with cat punya..tapi hub aku ngan kucing makin renggang pabila sampai seru aku kene masuk asrama..masa tu baru form 2...aku blk2 cuti jek byk kucing aku x nak layan dari gemuk jadi kurus..percayalah................(eh nyanyi lagu ct plak) but serious wa cakap..kucing nie not necessary feeding jek....kasi kasih syg baru dia gemuk...so akibat adri aku duk asrama kucing ku ketandusan aksih syg dari tuan dia yg comel nie. he he he....ayah n my mum.....start throw one by one......nak dijadikan sedih lagi....aku dpt plak tok laki yg fobia kucing...Ye eleh amende ler........kucing pn takut....lainla lipas...
ada ker skali tu masa dating kat mcD...my fiance lompat dek terkejut oleh seekor kucing yg dok naik atas riba dia......Astaga.....nasib baik dah confirm nak kawin..kalau x..So aku diharamkan utk jaga kucing...until now...aku x kempunan nak tido sama kucing..
apa nak buek.....mana satu nak?? tido ngan kucing ker tido ngan tok laki..???sendiri pikio laaaaaaaaaaa

2 comments:

nonie said...

suka kucing? hmm sama la ngan nonie .. skang ni memang everymonth budget rm100 untuk kucing.. every week akan beli ikan kat giant.. sekilo rm4.. grab le 2 kilo lebih tak sampai rm10.. :) snowy n kalif.. kucing kat kedah dah 17tahun umur dia.. membesar ngan aku since umur 9tahun.. chiteh nama dia.. banyak kali jugak menangis bila bayangkan dia dah tak ada... sayang giler ngan dia.. tapi memang tua .. nafas pun ala2 semput..

kalif dah beranak.. anak dia belang kelabu putih... comel.. satu lagi seperti biasa mati.. so tinggal la sekor.. gemukkk .. nama dia ligolass.. (lord of the ring punya hero yg rambut putih tu)...

snowy manja ngan aku... tapi suka gigit.. main kasar dia ni... every morning dia mesti ikut nonie sampai pagar .. hantar tuan pergi keje.. :) comel.. tu yg tak sampai hati nak buang.. takpe la.. bela aje la.. nak buangkesian.. nak buang kat pasar.. kesian.. sebabnya kalau tido kat rumah dah biasa tido atas kusi kusyen yg empuk tu.. bos betui perangai dia..
nak bagi kat orang takde yg nak.. tapi nak bagi pun ala2 sayang jugak..

benonya raya haji ni tak balik sebab takde sapa nak jaga kucing.. jadi.. tak kisah la.. kucing punya pasai..

banyak kucing yg aku bela dulu.. ada sekor tu tido dalam buai.. macam buai baby tuh.. hihihiihi pondan skit yg tu sebabnya abang nonie mental pi potong misai n kuku dia.. habis le kejantanan kucing tu... 'comel' nama dia.. 'kuning' masa di seremban.. dulu2 sebelum aku lahir.. akak2 aku ada bela 4ekor kucing.. 'campur' , 'tolak' , 'darab','bahagi' nama depa.. memang sayang giler.. tapi at last kena buang sebabnya makan anak ayam yg abah nonie bela.. hmmm ari2 ilang sekor anak ayam.. last2 kantoi!! semua buang kat pasar.. nasib aku takde masa tu kalau tak sah aku tak bagi buang!

love u chiteh, snowy n kalif.. :) mummy love u all..

adikji said...

akak pun luv kucing.....masa kecik selalu doa..klau aku amsuk surga nak jumpa semua kucing2 yg pernah bela..dah janji nak ngan kucing2 yg dolu2..so kene behalf la..kalau nak jumpa he he he......