Sunday, March 06, 2016

xxl

Wanita n shopping memang tak dapat dipisahkan. It's like terapi for us walau kadang x beli satu pun. I do like shopping tak kira la untuk beli own personal things or for the kids or for the abe sayang. Kalau ibu-ibu like us lagila suka beli barang-barang anak especially pakaian yang comel-comel. Baju budak bukannya murah kalau nak beli time bukan bonus or time poket tipis sure kena sikit-sikit or beli for salah seorang among 3 of them.

Baju Angah n Arif not that hard sbb body dia org adalah body kebanyakan budak2. Tetapi membeli baju Along in and out termasuk inner n scarf amatla limited sejak kecil lagi. Must bring her along to get the correct cutting. Along baby yg chubby, msh ingat pampers dia sampai ke tahap xxl. Masa tu product pampers size besar tak banyak choice. Balik2 Mumy Poko n the price bknla murah. Kalau x kerana terpaksa idokle ibu membelinya along oiii.
 Me size petite n hubby tinggi... tapi genetik yg turun kat along wow..... tinggi n besar. Kalau cari kain tang pinggang or babat....or bahasa melayunya perut is a problem till now. Terpaksa cari outfit yg +3 or +4 yrs frm her age.

Kata org sebab formula milk yg diberi susu snow. Tapi ada jek budak minum snow  tak besar. Tapi mmg notice sejak kecil Along x suka mkn junk food like gula-gula. Dia lagi appreciate nasi...ayam...means makanan org tua.

Dia chubby n berat sejak kecil till now. Masuk umur dalam 10 tahun dia dah start shopping tshirt or seluar at women area instead of kids department. Adala some brand dkt kid area dia blh pakai but limited.  Sekarang dah boleh consider anak dara sbb dah tingkatan 1 n ketinggian dah kalahkan ayah...berat almost juga n bmi dah over. Along u need to diet sayang. Makan memang sedap but sian ke perut tu..ekekkee.
Kalau nak shopping baju memang takkan beli for her without bringing her together kat shopping unless online shopping for plus size.
Size kaki also besar....sebesar orgnya. Now is 10 or 11 kut.... setiap kali raya menjadi cabaran nak belikan kasut for her. Some seller kata akak silala tempah dekat butik. Whattt ??? Berapa murah kasut utk ditempah? Tak Pernah hayat ioalll tempah kasut. Tempah baju takpela. So far we google dulu kalau nak cari kasut for her n to be safe we bought sport shoes yg nowadays dah jadi trend hijabista pakai. Byk kali ibu seloroh dengan ayah... maintenance tinggi nie bang.
 When she was at 10 or 11, i can share her clothes...some dah jadi milik ibu pun sbb Along dah tak muat ehehhehe. Tapi now kalau pakai baju dia mmg gedoboh. Pernah di sekolah, cikgu pun terkejut bila jalan sebelah dia....eh..kecik maknya..anak lagi besar. Kan Along pernah jadi bodyguard adik n angah. Now along pun blh jadi bodyguard ibu.
Kalau some places blh jadikan along ni penjaga adik-adik pengganti parent, tp some places x best sbb kena bayar tiket dewasa despite her age masih kanak2. Akal keanak-anakan tp dia terperangkap dlm body seorang dewasa. Agak org pelik tgk dia kdg mcm bdk tp tgk size badan dah besar.

Untuk along sayang....Ibu tahula ibu masak sedap.....kekekekeke walaupun sekarang dah jarang masak....tapi control your nafsu makan please.... makan bila lapar n stop sebelum kenyang...bukan makan terus makan walau dah kenyang.. sebab sedap or t#m@kkkkk (sendiri isi). Lariiiiiiii

ALONG with cousins. Nulin berbaju hitam yg peluk Along is
same age with Along. See the diff?...






Gambar 2015. Sekarang rasa along lagi tinggi dari si ayah.

No comments: